viernes, 22 de junio de 2012

Manifest de final de curs


No a les retallades 
Ni en els serveis públics, ni en l’educació

Durant els darrers mesos hem estat en permanent situació de mobilització, amb concentraciones, tancades, manifestacions massives i diverses jornades de vaga d’estudiants, professorat, pares i mares, així com una vaga general de tots els sectors del món del treball.

El Consell de la Generalitat aprovava el dia 5 de gener un gran paquet de retallades que suposava una nova agressió a les persones treballadores en forma de pujada d'impostos directes (IRPF) i indirectes (gasolina).

A més, per al personal del sector públic, uns descomptes en el sou que sumats a altres anteriors suposaven fins a un 20% del salari i que se sumaven a altres que afectaven els serveis públics que rep tota la ciutadania.
Les retallades s’afegien a altres que ja estava aplicant la Conselleria d'Educació des del curs passat: reducció de la plantilla dels centres; l'acomiadament d’una part del professorat que cobreix les substitucions; l'augment de les ràtios; la desaparició de programes educatius, de les activitats de suport o de desdoblaments...; la disminució de les despeses de funcionament dels centres... I mentrestant, es fomentaven noves mesures que potenciaven la privatització de l'ensenyament com la cessió de sòl públic per a la construcció de centres privats. A les retallades del Consell de la Generalitat va seguir la reforma laboral o les noves retallades del ministeri d’Educació, augmentant les ràtios.
Després de malgastar durant anys milions d'euros en despeses inútils i corrupteles, ara pretenen estalviar més de 1.000 milions d'euros de la forma més fàcil, retallant serveis públics i atracant impunement el salari de les persones que només depenen del sou.
El govern valencià ha balafiat i ha dilapidat els recursos públics amb una política clientelar basada en els grans esdeveniments –que no han generat riquesa ni el treball que pregonaven–, l'especulació urbanística –que ha suposat l'enriquiment d'unes poques persones a costa de la destrucció del territori–, la corrupció generalitzada i la privatització de serveis públics amb el desviament de recursos a empreses privades que obtenen beneficis a costa de les arques públiques.
La solució a la crisi de la Generalitat i del govern español consisteix en fer pagar la crisi a les persones que no l’han provocada, retallant drets i serveis, i enviant la policía a reprimir a qui, com els estudiants, s’oposen pacíficament a les seues pretensions, mentre els vertaders responsables se’n riuen de tota la societat.
Però les retallades en els serveis públics essencials (sanitat, educació, serveis socials...) han afectat els drets de tota la societat, en especial d’aquelles persones que necessiten de major atenció i protecció: xiquets i xiquetes, persones malaltes, persones majors...
Davant d’això, calia una resposta dura i contundent de les treballadores i treballadors del sector públic, del conjunt de la ciutadania i de la comunitat educativa (pares, mares, alumnat, professorat, PAS ) per a obligar al govern a rectificar. Per això, ens mobilitzaren.
Ara acaba el curs, però un altre començarà en setembre. Nosaltres, membres de la comunitat educativa de l’IES Cid Campeador:
- Manifestem el nostre compromís a continuar amb la mobilització contra els diferents atacs que patim, perquè estem convençuts de que amb els canvis radicals que la reforma laboral produirà en la contractació, la regulació de la jornada, les retribucions i l'acomiadament de les persones assalariades es produiran seriosos perjudicis en la qualitat de vida de la majoria i un empobriment general de la societat que, inevitablement, tindrà efectes molt negatius sobre els serveis públics. Aquesta reforma ens afecta a totes i a tots.
- Manifestem el nostre compromís a continuar amb la mobilització perquè, des de fa mesos, el govern valencià no atén la seua obligació de proveir els recursos necessaris per a que l'ensenyament funcione adequadament: no sols es retarda en lliurar els diners per al manteniment dels centres, no paga les beques de menjador, retira les subvencions per a avançar en la gratuïtat de l'ensenyament, no substitueix el professorat que està de baixa i retalla el salari del professorat, mentre deixa sense treballar professorat interí. Al mateix temps, continua el balafiament de diners públics i no s'actua de manera exemplar contra les pràctiques de corrupció, com posen de relleu els nombrosos casos que hi ha en els tribunals de justícia valencians.
- Manifestem el nostre compromís a continuar amb la mobilització perquè ens preocupa el negre futur que espera al nostre alumnat i als nostres filles i fills, que veuran com el seu esforç de formació serà trepitjat en accedir a la vida laboral.
- Manifestem el nostre compromís a continuar amb la mobilització contra  les retallades del govern espanyol que suposarà l’augment de les ràtios a les aules i un augment de les hores lectives i de la jornada laboral del professorat que tindrà que deixar de fer tasques que ara fa en relació al seu alumnat.
- Manifestem el nostre compromís a continuar amb la mobilització contra les noves retallades que s’anuncien cada setmana, com ara la privatització de la gestió dels hospitals públics valencians o la reducció dels salaris del funcionariat en baixa, mentre se projecta injectar milers de milions d’euros a la banca depredadora, responsable en gran part d’aquesta situació.
- Manifestem el nostre compromís a continuar amb la mobilització contra la política repressiva que pretén criminalitzar la societat i que castiga, amb multes i procediments judicials als qui, com els estudiants del Lluís Vives i d’altres centres, s’oposen en el carrer a aquestes agressions.
Acaba el curs, però no acaba la lluita. Tornarem a estar ací, com ara, quan comence setembre.
- No som els culpables ni hem de pagar amb els nostres drets els anys de mala gestió i balafiament dels diners públics.
- No hem de pagar els efectes d’una crisi que no hem provocat mentre els vertaders culpables continuen guanyant.
No podem permetre que el sistema educatiu torne a situacions de fa quaranta anys. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario